PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la 5 octombrie

Postat la 27 septembrie 2014 167 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 5 octombrie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în ţară până la 5 octombrie

BANAT

Din 28 septembrie temperaturile vor creşte până la valori medii diurne de 18-20 de grade şi în jur de 8 grade în timpul nopţilor, apoi se vor menţine relativ staţionare. Ploi slabe sunt posibile, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 30 septembrie.

CRIŞANA

De la valori termice diurne iniţiale în medie în jurul a 14 grade, respectiv nocturne de 4 grade, regimul termic va marca o creştere uşoară şi treptată, apoi se va menţine la valori constante, uşor sub cele normale din punct de vedere climatologic. Pe arii restrânse sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. În 30 septembrie, ploile se pot semnala pe arii mai extinse.

TRANSILVANIA

Din 27 septembrie vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, iar la sfârşitul intervalului mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 16 grade. Mediile minimelor vor avea aceeaşi evoluţie, fără să mai atingă valorile minime de 1-2 grade din perioada anterioară. Probabilitatea de ploi va fi ridicată, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ în 30 septembrie.

MARAMUREŞ

Din 27 septembrie vremea începe să se încălzească, temperaturile maxime situându-se, în medie, în jurul a 18 grade, iar cele minime, în jurul a 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii se menţine ridicată în jurul datei de 30 septembrie, iar în restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe cantitativ.

MOLDOVA

Atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte uşor şi vor rămâne relativ constante până la sfârşitul intervalului, cu o medie de 16 grade a maximelor termice şi de 7 grade a temperaturilor minime. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, doar izolat fiind posibile ploi slabe.

DOBROGEA

Tendinţa vremii va fi de răcire uşoară şi treptată, pâna la temperaturi diurne în medie de 17-18 grade şi valori termice nocturne de 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată după 1 octombrie, când ploile vor fi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Temperaturile medii diurne se vor menţine relativ staţionare, între 18 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 29 septembrie. Minimele vor creşte uşor spre 10 grade şi vor rămâne relativ constante până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de ploaie se va menţine redusă şi doar în 30 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse şi izolat mai însemnate cantitativ.

OLTENIA

De la maxime iniţiale cuprinse, în medie, între 15 şi 17 grade şi minime între 5 şi 8 grade, vremea se încălzeşte usor, iar temperaturile se vor menţine relativ staţionare până la sfârşitul intervalului de prognoză. În jurul datei de 30 septembrie va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Ploi slabe, izolate, sunt posibile şi în restul intervalului.

LA MUNTE

De la maxime diurne iniţiale situate, în medie, în jurul valorii de 6 grade, respectiv minime nocturne negative, vremea se va încălzi uşor, iar valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar fără a se înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-tara-pana-la-5-octombrie-13353116
13353116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.