John Kerry: SUA nu îl ajută pe Bashar al-Assad să rămână la putere

Autor: Anna Primac Postat la 27 septembrie 2014 31 afişări

Războiul desfăşurat de Statele Unite împotriva grupării Stat Islamic (SI) nu va contribui cu nimic la menţinerea la putere a preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, a declarat vineri secretarul de Stat american, John Kerry.

După lansarea primelor atacuri aeriene împotriva jihadiştilor din cadrul SI în Siria, administraţia americană a afirmat că nu a renunţat la lupta împotriva regimului de la Damasc,

"În această campanie nu avem scopul de a-l ajuta pe preşedintele sirian, Bashar al-Assad", a spus Kerry, potrivit unui articol al cotidianului Boston Globe.

"Nu suntem de acceaşi parte cu al-Assad. El este chiar un magnet care a atras combatanţi străini din zeci de state", veniţi să lupte în rândurile SI, a adăugat secretarul de Stat american, la Adunarea Generală a ONU, la New York.

El a reiterat că preşedintele "al-Assad şi-a pierdut de mult timp orice legitimitate" pentru a rămâne la putere.

Diplomaţi americani au afirmat anterior că administraţia de la Washington a optat pentru o "cale alternativă" între gruparea SI şi regimul sirian, luând decizia de a-i antrena şi echipa pe rebelii sirieni moderaţi care luptă împotriva a doi duşmani".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
SIRIA,
bashar al-assad,
putere
/actualitate/john-kerry-sua-nu-il-ajuta-pe-bashar-al-assad-sa-ramana-la-putere-13352700
13352700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.