Două despre drone: la fisc şi la Cirque du Soleil

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 septembrie 2014 31 afişări

Două despre drone: la fisc şi la Cirque du Soleil

Angajaţi guvernamentali argentinieni au folosit drone pentru a descoperi evazioniştii fiscali din cartierele bogate ale oraşului Buenos Aires; aparatele de zbor identificat în jur de 200 de locuinţe şi 100 de piscine care nu fuseseră declarate în documentele oficiale. Casele au fost identificate pe terenuri care figurau în acte ca fiind fără construcţii. Evaziunea astfel identificată este estimată la peste 2 milioane de dolari.

Folosirea dronelor este din ce în ce mai extinsă în Argentina şi America de Sud, de la suporavegherea infrastructurii la monitorizarea recoltelor sau identificarea siteurilor arheologice.

Guvernele au cumpărat, între 2005 şi 2012, drone în valoare de circa 500 de milioane de dolari, cele mai multe din Israel. Pe de altă parte şi Mexicul produce astfel de aparate, dar mai ieftine.

La circ, dronele dansează: Cirque du Soleil, ETH Zurich şi Verity Studios au colaborat la realizarea unui scurtmetraj în care 10 drone dansează; în film nu au fost folosite niciun fel de trucaje sau efecte speciale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doua-despre-drone-la-fisc-si-la-cirque-du-soleil-13351816
13351816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.