DHL face prima livrare cu drone înaintea giganţilor Amazon şi Google

Autor: Ioana Matei Postat la 26 septembrie 2014 249 afişări

DHL face prima livrare cu drone înaintea giganţilor Amazon şi Google

Divizia DHL a Deutsche Post AG, cel mai mare furnizor de servicii poştale din Europa face astăzi primele livrări cu drone în Europa. DHL va livra medicamente locuitorilor Juist, o mică insulă din nord-vestul Germaniei.

Zborul de astăzi va dura până la 30 de minute, iar evenimentul marchează şi începutul unui program pilot de testare de 30 de zile prin care se va decide dacă livrările prin intermediul dronelor – denumite “parcelocoptere” sunt mai eficiente decât metodele tradiţionale de livrare, potrivit Entrepreneur.com. Pe durata perioadei de probă, DHL va trimite medicamente pe insulă de două ori pe zi prin intermediu unei drone, modalităţi de transport precum aernovele sau feribotul, nu sunt valabile. DHL a obţinut aprobarea autorităţilor statale, a celor de trafic aerian şi a ministerelor federale de transport pentru a funcţiona într-o zonă cu trafic aerian restricţionat.

Programul pilot al DHL este similar cu testările cu drone făcute de giganţii din Sillicon Valley Amazon şi Google. Reprezentanţii ambelor companii au declarat  că folosirea dronelor pentru livrările comerciale este la ani distanţă de concretizare, mai ales din cauza regulilor stricte impuse de Administraţia Federală Aviatică Americană (AFAA). Instituţia a interzis o livrare de bere cu drone pentru pescarii din Minnesota şi folosirea dronelor pentru fotografii de către echipa de baseball Washington Nationals.

Reprezentanţii DHL cred că livrările cu drone pot fi făcute, cel puţin în ţările din afara Statelor Unite ale Americii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drone,
dhl,
livrari,
europa,
livrare,
insula,
medicamente
/actualitate/dhl-face-prima-livrare-cu-drone-inaintea-gigantilor-amazon-si-google-13351468
13351468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.