Snapchat şi antreprenorii care l-au refuzat pe Zuckerberg

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 septembrie 2014 283 afişări

Deşi la prima vedere pare o simplă aplicaţie de mesagerie, Snapchat este un serviciu unic prin faptul că nu salvează informaţiile transmise între utilizatori.

Snapchat şi antreprenorii care l-au refuzat pe Zuckerberg

Fiecare persoană care foloseşte Snapchat îşi setează o limită de timp în care informaţia (fie fotografia, clip sau pur şi simplu text) este disponibilă celui care a recepţionat-o. Când timpul a expirat, fişierele sunt şterse fără a mai putea fi recuperate.

Având în vedere toate discuţiile legate de intimitatea utilizatorilor şi expunerea excesivă a acestora, Snapchat a venit ca o idee salvatoare. Poate şi diferenţele de viziune între cele două companii au dus la decizia surprinzătoare a celor doi cofondatori, Evan Spiegel (23) şi Bobby Murphy (24) de a respinge oferta de trei miliarde de dolari din partea lui Mark Zuckerberg venită în octombrie 2013. "Sunt foarte puţini oameni în lume care pot construi o asemenea afacere", a declarat Evan Spiegel. "Nu cred că cedarea unui astfel de business pentru un câştig pe termen scurt este un lucru de dorit."

Conform specialiştilor, Evan Spiegel şi Bobby Murphy ar fi câştigat câte 750 de milioane de dolari în urma tranzacţiei propuse de Zuckerberg.

Trei luni mai târziu, Snapchat a trecut printr-o rundă de finanţări în care a obţinut 50 de milioane de dolari, bani suficienţi pentru a-i face faţă reţelei sociale, însă la începutul lui 2014 a fost victima unei serii de atacuri cibernetice care au scăzut valoarea aplicaţiei.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/snapchat-si-antreprenorii-care-l-au-refuzat-pe-zuckerberg-13349307
13349307
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.