Profitul Samsung a crescut cu 7% în primul trimestru, la 7,2 miliarde de dolari

Postat la 29 aprilie 2014 42 afişări

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, a înregistrat un profit net de 7,2 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, în urcare cu 7,3% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Profitul Samsung a crescut cu 7% în primul trimestru, la 7,2 miliarde de dolari

 Afacerile companiei au fost sprijinite în primul trimestru de cererea mai ridicată pentru smartphone-urile şi tabletele ieftine din gama Galaxy şi de vânzările mai mari de televizoare înainte de Cupa Mondială la fotbal, potrivit Bloomberg.

Profitul raportat de companie depăşeşte semnificativ media estimărilor analiştilor, care indica un rezultat de 6,5 miliarde de dolari.

Gama diversificată de smartphone-uri, cu preţuri de la sub 150 de dolari la peste 900 de dolari, şi extinderea ofertei de tablete au ajutat Samsung să compenseze pentru scăderea cererii în zona smartphone-urilor scumpe înainte de lansarea navei amiral Galaxy S5.

De asemenea, vânzările de televizoare au fost susţinute de lasnarea unor noi modele şi de evenimentele sportive din acest an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-samsung-a-crescut-cu-7-in-primul-trimestru-la-7-2-miliarde-de-dolari-12546886
12546886
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.