Pfizer confirmă interesul pentru preluarea AstraZeneca, tranzacţie estimată la 100 miliarde de dolari

Postat la 28 aprilie 2014 46 afişări

Pfizer, cel mai mare producător american de medicamente, a confirmat luni că este interesat să preia grupul AstraZeneca, numărul doi în Marea Britanie, într-o tranzacţie de 58,8 miliarde lire sterline (98,7 miliarde de dolari).

Pfizer confirmă interesul pentru preluarea AstraZeneca, tranzacţie estimată la 100 miliarde de dolari

 Dacă se va materializa, preluarea AstraZeneca de către Pfizer va fi una dintre cele mai mari tranzacţii realizate vreodată în industria farmaceutică, transmite Bloomberg.

Pfizer a lansat în luna ianuarie o ofertă de preluare pentru AstraZeneca la preţul de 46,61 lire pe acţiune, însă compania britanică a refuzat să intre în negocieri.

Preţul oferit la începutul anului de grupul american este cu 14% peste cotaţia bursieră a AstraZeneca de la finalul şedinţei de vineri.

"O fuziune între Pfizer şi AstraZeneca ar creşte abilitatea companiilor de a genera valoare pentru acţionari şi ar aduce un portofoliu extins de tratamente importante pentru pacienţi. O posibilă combinare cu AstraZeneca se aliniază structurii actuale a Pfizer şi sprijină în totalitate strategia de a construi o afacere de talie mondială", a declarat într-un comunicat directorul general al Pfizer, Ian Read.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pfizer-confirma-interesul-pentru-preluarea-astrazeneca-tranzactie-estimata-la-100-miliarde-de-dolari-12539510
12539510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.