Profit operaţional cu 47% mai mare în semestrul I din 2013 pentru Agricover Credit IFN:

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 iulie 2013 112 afişări

Agricover Credit IFN, singura instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv în finanţarea agriculturii, a înregistrat în primul semestru din 2013 un profit operaţional cu 47% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi lansează un nou produs: Creditul Pre-intabulare pentru achiziţia de terenuri arabile.

Profit operaţional cu 47% mai mare în semestrul I din 2013 pentru Agricover Credit IFN:

Astfel, profitul operaţional al Agricover Credit IFN, companie a grupului Agricover, a fost în semestrul I din 2013 de 8.600.000 lei, faţă de 5.800.000 lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net aferent primului semestru a fost de 7.259.077 lei, cu 20 % mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, valoarea creditelor acordate până la 30 iunie 2013 a fost de 253.239.000 de lei, cu 87% mai mare decât la finalul lunii iunie 2012.

Informaţii financiare la 30.06.2013

Profit operaţional: 8.600.000 de lei, cu 47% mai mare decât la 30 iunie 2012

Profit net: 7.259.077 lei, în creştere cu 20% faţă de 30 iunie 2012

Fonduri proprii: 87.541.150 lei, faţă de 80.282.000 de lei la 31.12.2012

Solvabilitate: 32%

Valoarea creditelor acordate: 253.239.000 lei, cu 87% mai mare faţă de 30 iunie 2012

Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1% din total credite

Informaţiile sunt preluate din situaţiile financiare întocmite conform standardelor locale de raportare.

“Rezultatele din primul semestru confirmă efortul nostru de a ne”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN. De la începutul anului, Agricover Credit IFN a atras deja 300 de clienţi noi.

Agricover Credit IFN a lansat un nou produs financiar - Creditul Pre-intabulare. Spre deosebire de soluţiile de creditare existente pe piaţă, acest produs financiar facilitează achiziţia unui teren arabil chiar dacă acesta nu este încă intabulat, fermierul având la dispoziţie mai multe soluţii de garantare.

“Am promis că vom oferi anul acesta patru produse special construite pentru (...) fermieri”, a spus Robert Rekkers. Creditul Pre-intabulare ţine cont, conform reprezentanţilor companiei, de una dintre cele mai mari probleme ale agriculturii româneşti - intabularea terenurilor agricole. Clienţii primesc o perioadă de graţie de şase luni pentru a putea intabula terenul respectiv, la momentul acordării creditului acceptând un angajament scris privind ipotecarea terenului.

În iunie 2013, grupul Agricover a semnat un acord cu Black Sea Trade and Development Bank  pentru un împrumut în valoare de 15 milioane de euro, din care 7,5 milioane euro vor fi folosiţi de Agricover Credit IFN pentru creditarea nevoilor specifice ale fermierilor români.

Agricover Credit IFN face parte din grupul Agricover, cel mai important furnizor de soluţii integrate pentru agricultură din România.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/profit-operational-cu-47-mai-mare-in-semestrul-i-din-2013-pentru-agricover-credit-ifn-11179740
11179740
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente VIDEO Italia a fost cuprinsă de un val de proteste violente
COMENTARIU Marius Oprea: În Occident, Covid-ul a şters egalitatea în faţa morţii. Nu şi în ţara Mioriţei
MonitorulApararii
Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete Realitatea depăşeşte ficţiunea. Chiar şi în serviciile secrete
Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.