Profesorul Silviu Cerna: Cel mai bun proiect de ţară este adoptarea euro în 2019

Postat la 23 septembrie 2016 101 afişări

Profesorul Silviu Cerna: Cel mai bun proiect de ţară este adoptarea euro în 2019

„Un proiect de ţară realizat în jurul unor deziderate economice nu poate fi realizat fără participarea mediului de afaceri“. Aceasta este prima poziţie critică, exprimată oficial de mediul de afaceri după ce, marţi, Administraţia Prezidenţială a anunţat componenţa Comisiei pre­zidenţiale pentru „proiectul de ţară“ din care fac parte eco­nomişti şi profesori, dar nu şi reprezentanţi ai oa­menilor de afaceri, cei care se mişcă nu în laboratoare, ci în economia reală.

Reacţia de dezaprobare a venit din partea AmCham, camera de comerţ americană din România.

„Asumarea la scară largă de care are nevoie un proiect de ţară trebuie asigurată prin implicarea în procesul consultativ a tuturor structurilor relevante“, a transmis ieri AmCham, o organizaţie patronală care are uşile deschise la Palatul Victoria sau Cotroceni, mai mult chiar decât organizaţiile similare autohtone, dar care acum nu se regăseşte reprezentată în Comisia prezidenţială.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.