Produsul extraordinar de nociv pe care in România il cumpăra şi copiii şi pe care una dintre cele mai mari tări din lume l-a interzis total

Postat la 20 septembrie 2019 8248 afişări

Produsul extraordinar de nociv pe care in România il cumpăra şi copiii şi pe care una dintre cele mai mari tări din lume l-a interzis total

Guvernul Indiei a anunţat că va interzice producţia, importul şi comercializarea ţigărilor electronice, motivând faptul că acestea prezintă o ameninţare la adresa sănătăţii, potrivit BBC.

Un ordin guvernamental a aprobat proiectul legislativ prin care se interzic dispozitivele de fumat electronice, spune Nirmala Sitharaman, ministrul de Finanţe al ţării.

Nu este clar încă dacă legislaţia interzice şi utilizarea acestor dispozitive.

În India există peste 100 milioane de adulţi fumători, ceea ce transformă a doua cea mai mare ţară din lume în funcţie de populaţie într-o piaţă cu un potenţial imens pentru această industrie.

Practic, fumatul de ţigări electronice – vaping – implică inhalarea unui mix de nicotină, apă, solvenţi şi arome, şi este considerat o alternativă la ţigările obişnuite, însă impactul asupra sănătăţii nu se cunooaşte cu exactitate.

Interdicţia vine cu pedepse de până la trei ani de închisoare.

„Asta înseamnă că producţia, manufactura, importul şi exportul, vânzarea, distribuţia, şi promovarea ţigărilor electronice sunt interzise”, a spus Sitharaman într-o conferinţă de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
interzicere,
acces,
ravagii,
romania,
tineri,
electronice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.