Producţia industrială a crescut în primele nouă luni cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut

Postat la 08 noiembrie 2013 27 afişări

Producţia industrială a crescut în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7%, respectiv 6,2%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Producţia industrială a crescut în primele nouă luni cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut

 Creşterile din perioada menţionată au fost susţinute de industria prelucrătoare, care a urcat cu 8,5% în serie brută şi cu 8% în serie ajustată, şi de industria extractivă, care a crescut cu 3,2% în serie brută şi cu 2,8% în serie ajustată. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,9% ca serie brută şi cu 4,6% ca serie ajustată.

Şi pe marile grupe industriale s-a înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri, atât ca serie brută, cât şi ajustată. Astfel, industria bunurilor de folosinţă îndelungată a urcat cu 11,5% ca serie brută şi cu 11,7% ca serie ajustată, industria bunurilor de capital cu 11,1% ca serie brută şi 11,6% ca serie ajustată, industria bunurilor intermediare cu 7,9% ca serie brută şi cu 6,3% ca serie ajustată, iar industria bunurilor de uz curent a crescut cu 4,5% brut şi cu 4,4% ajustat. În schimb, industria energetică a scăzut cu 3,6% ca serie brută şi cu 3,4% ca serie ajustată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/productia-industriala-a-crescut-in-primele-noua-luni-cu-7-fata-de-perioada-similara-a-anului-trecut-11644980
11644980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.