ANUNŢ IMPORTANT al Ministerului Sănătăţii pentru cei care au cumpărat Pegasys în ultimele 14 zile

Postat la 07 noiembrie 2013 40 afişări

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă pacienţilor care folosesc produsul Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută, în cazul cumpărării acestuia în ultimele două săptămâni, să se adreseze imediat medicului curant, în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate.

ANUNŢ IMPORTANT al Ministerului Sănătăţii pentru cei care au cumpărat Pegasys în ultimele 14 zile

 Recomandarea vine în contextul anchetei demarate după ce în trei farmacii din ţară au fost găsite zeci de cutii cu seringi Pegasys contrafăcute.

"În scopul prevenirii oricărei complicaţii medicale, Ministerul Sănătăţii recomandă pacienţilor care folosesc produsul Pegasys 180 μg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută (peginterferon alfa-2a) în tratamentul curent, în cazul achiziţionării acestuia în ultimele două săptămâni, să se adreseze imediat medicului curant în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate", se arată într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

În acelaşi context, Ministerul Sănătăţii informează că a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) să facă "toate demersurile legale care se impun pentru gestionarea situaţiei, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anunt-important-al-ministerului-sanatatii-pentru-cei-care-au-cumparat-pegasys-in-ultimele-14-zile-11640128
11640128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.