Producţia este dublă faţă de consum şi ameninţă să destabilizeze sistemul, iar bulgarii nu pot exporta din cauza taxelor mari

Autor: Ioana Nita Postat la 05 aprilie 2013 23 afişări

Vremea caldă, reducerea cheltuielilor gos­po­dăriilor şi preţurile ridicate la electri­citate au adus în criză sectorul energetic din Bulgaria, unde producţia de electricitate depăşeşte cu mult consumul, iar pentru a se menţine un echilibru între cererea şi oferta de energie, mai mulţi producători au fost obligaţi să îşi închidă temporar unităţile.

Producţia este dublă faţă de consum şi ameninţă să destabilizeze sistemul, iar bulgarii nu pot exporta din cauza taxelor mari

Vremea caldă, reducerea cheltuielilor gos­po­dăriilor şi preţurile ridicate la electri­citate au adus în criză sectorul energetic din Bulgaria, unde producţia de electricitate depăşeşte cu mult consumul, iar pentru a se menţine un echilibru între cererea şi oferta de energie, mai mulţi producători au fost obligaţi să îşi închidă temporar unităţile. De asemenea, producţia singurei centrale nucleare din Bulgaria a fost redusă.

„Sectorul energetic este foarte bolnav, ineficient, supraîncărcat şi produce mai mult decât este nevoie“, a declarat Asen Vasilev, ministrul interimar al economiei şi energiei, citat de Global Post.

În ultimii patru ani, sectorul energiei re­generabile din Bulgaria s-a dezvoltat într-un ritm alert datorită subvenţiilor destinate producătorilor şi stabilirii unor preţuri fixe preferenţiale. Însă, 40% din parcurile eoliene şi solare nu reuşesc să informeze operatorii reţelei de fluctuaţiile producţiei, ceea ce creează probleme de siguranţă.

În acest context, Vasilev le-a solicitat producătorilor de energie regenerabilă care au încălcat regulile de siguranţă în ultimele nouă luni să oprească temporar toate unităţile şi i-a avertizat pe ceilalţi jucători de pe piaţă că vor fi sancţionaţi dacă depăşesc un anumit nivel al producţiei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criya,
energie,
bulgaria,
productie,
consum,
export,
taxe
/actualitate/productia-este-dubla-fata-de-consum-si-ameninta-sa-destabilizeze-sistemul-iar-bulgarii-nu-pot-exporta-din-cauza-taxelor-mari-10714568
10714568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.