Producătorul Tuborg vrea să investească 4 milioane de euro în 2012

Postat la 09 februarie 2012 23 afişări

Compania United Romanian Breweries Bereprod a înregistrat în 2011 o creştere de 6% în volum a vânzărilor cumulate pe cele trei pieţe pe care este prezentă – bere, băuturi răcoritoare şi apă minerală -, faţă de anul 2010. Aceasta se traduce la nivelul cifrei de afaceri a companiei printr-o majorare de 8% faţă de anul anterior. Rezultatele înregistrate se datorează în special creşterii cu 7% în volum a vânzărilor de bere şi a creşterii cu 46% faţă de anul anterior a brand-ului Bilbor pe segmentul apelor minerale.

"La începutul anului 2011 am estimat o creştere a volumului de vânzări cu 10%, chiar dacă urma un an dificil din punct de vedere economic, cu provocări pe toate pieţele pe care activam. ştiam ca setarea unor obiective optimiste te ajuta sa evoluezi într-o direcţie pozitivă, si iată că începem anul 2012 tot pe un trend crescator", a declarat Hezy Ovadia, preşedinte URBB. Cota de piaţă a URBB pe segmentul bere a crescut în 2011, ajungând la aproximativ 11%, conform estimărilor companiei. Vânzările de bere au reprezentat 83% din totalul volumului de vânzări la nivel de companie, iar mărcile de bere din portofoliu cu cele mai mari creşteri procentuale înregistrate în 2011 sunt Skol şi Tuborg.

Exportul a continuat să crească şi în 2011, depăşind cu 40% volumul din anul precedent şi reprezentând peste 3% din vânzările de bere ale companiei. Marca Carlsberg, care s-a repoziţionat în 2011 la nivel internaţional, a înregistrat rezultate de vânzări similare cu cele din anul precedent, în condiţiile scăderii segmentului de bere super-premium. Ca urmare a repozitionarii si noii strategii de comunicare a brandului, a doua jumatate a anului 2011 a adus o crestere procentuala de peste 10% fata de anul anterior.

Piaţa băuturilor necarbonatate a continuat să fie puternic impactata de criza economică, înregistrând şi în 2011 scăderi de peste 10%, în special pe segmentele juice & nectar. Marca Granini a crescut cu 13% volumul de vânzări juice & nectar, însă a înregistrat scăderi în volumul de still drinks, categorie cu pondere de aproximativ 80% în vânzările Granini în România.Apa minerală Bilbor, cel mai nou produs în portofoliul URBB, îşi consolidează poziţia pe piaţa apelor minerale, înregistrând în 2011 o creştere a volumului cu 46%. În totalul volumului de vanzari Bilbor în 2011, 44% reprezintă apa minerală carbonatată, iar 56% varianta necarbonatată, în acord cu tendinţele pieţei.

În ce priveşte anul 2012, Hezy Ovadia a declarat: "Investitia planificata pentru 2012 este de 4 milioane euro, sumă ce se va îndrepta către îmbunatăţirea sistemului de distribuţie şi a liniilor de îmbuteliere, modernizarea sistemului informatic precum şi investitii operationale in materiale care sa asigure creşterea vizibilitatii produselor noastre pe piaţă. În plus, vom continua să investim în protecţia mediului, atât în tehnologii care respectă mediul înconjurător, cât şi în programul de responsabilitate socială Umbrela Verde şi competiţia Capitala Verde a României."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/producatorul-tuborg-vrea-sa-investeasca-4-milioane-de-euro-in-2012-9221388
9221388
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Top 10 cele mai căutate joburi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.