Producătorul ţigărilor Marlboro investeşte 13 miliarde de dolari într-un startup de ţigarete electronice

Postat la 05 ianuarie 2019 105 afişări

Altria Group, producătorul ţigărilor Marlboro (cunoscut anterior ca Philip Morris Companies Inc.), a investit 12,8 miliarde de dolari în Juul, un startup de ţigarete electronice, în schimbul unei participaţii de 35% în cadrul companiei, potrivit unui comunicat din 20 decembrie citat de Bussines Insider.

Producătorul ţigărilor Marlboro investeşte 13 miliarde de dolari într-un startup de ţigarete electronice

Înţelegerea evaluează Juul la 38 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât cea mai recentă evaluare a companiei. În urma acestui deal, Juul poate utiliza reţeaua de distribuţie a tutunului a Altria pentru a ajunge la fumătorii adulţi, dar şi baza de date a producătorului. Juul va rămâne pe deplin independentă, iar produsele lor vor fi disponibile doar pe site-ul acestora, potrivit comunicatului.

“Am spus de multe ori că oferind fumătorilor adulţi produse superioare satisfăcatoare cu potenţialul de a reduce nocivitatea este cel mai bun mod de a reduce consumul de tutun. Prin Juul, facem cea mai mare investiţie din istoria noastră pentru a atinge acest scop. Credem cu tărie că lucrând cu Juul spre accelerarea misiunii sale vom avea beneficii pe termen lung pentru fumătorii adulţi şi pentru acţionarii noştri”, a spus Howard Willard, CEO-ul Altria.

 

Înţelegerea dintre cele două companii nu este o surpriză având în vedere faptul că Altria are nevoie de inovaţie pentru a se alinia creşterii accelerate din industrie pe segmentul ţigărilor electronice, potrivit unui grup de analişti de la Cowen condus de Vivien Azer. Conducerea Altria şi-a anunţat investitorii în octombrie că declinul ţigărilor obişnuite s-a accentuat, ceea ce a determinat tranziţia consumatorilor către ţigaretele electronice.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.