Producătorul de carne Carmolimp: Considerăm acţiunile din Franţa un atac fără precedent asupra industriei locale de carne

Postat la 11 februarie 2013 14 afişări

Carmolimp a anunţat luni că se delimitează de scadalul din Franţa în care două abatoare din România sunt acuzate că au comercializat produse din carne de vită care au în compoziţie carne de cal, considerând că acţiunile reprezintă un atac fără precedent asupra industriei româneşti de profil.

"În tot decursul anului 2012 grupul Carmolimp nu a livrat la export carne de vită, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum să fie greşit etichetată. De asemenea, reprezentanţii Carmolimp consideră cel puţin ruşinoasă încercarea Spanghero şi Comigel de a da vina pe producătorii români. Dacă a plecat din România carne de cal, aceasta nu putea fi etichetată decât ca şi carne de cal. Dacă procesatorul francez a confundat carnea, atunci cu siguranţă era prima zi din viaţa sa când procesa carne", se arată într-un comunicat al Carmolimp, producător de carne.

Compania menţionează de asemenea că grupul Carmolimp nu are contracte comerciale cu vreo firmă din Franţa, iar că pe parcursul anului 2012 compania nu a avut livrări către această ţară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Producător,
carne,
Carmolimp
/actualitate/producatorul-de-carne-carmolimp-consideram-actiunile-din-franta-un-atac-fara-precedent-asupra-industriei-locale-de-carne-10555042
10555042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.