Producătorul de autoturisme electrice Tesla, controlat de miliardarul Elon Musk, anunţă un profit record pentru T4/2022 şi cu perspective şi mai bune pentru 2023. Investitorii, nicio reacţie

Autor: Liviu Popescu Postat la 26 ianuarie 2023 34 afişări

Producătorul de autoturisme electrice Tesla, controlat de miliardarul Elon Musk, anunţă un profit record pentru T4/2022 şi cu perspective şi mai bune pentru 2023. Investitorii, nicio reacţie

Tesla Inc. a raportat un profit trimestrial record pentru ultimele trei luni ale anului 2022, în timp ce Wall Street aşteaptă cu nerăbdare să clarifice planurile de creştere ale companiei, având în vedere aparenta slăbiciune a cererii. Producătorul de maşini electrice al lui Elon Musk a anunţat miercuri că a avut un profit în trimestrul al patrulea de aproape 3,7 miliarde de dolari, în creştere cu 59% faţă de anul precedent. Cifra, care a fost obţinută chiar şi în condiţiile în care creşterea livrărilor de vehicule a încetinit, a fost mai mică decât cea de 3,8 miliarde de dolari aşteptată de Wall Street.

Veniturile au urcat cu 37%, la 24,32 miliarde de dolari, de la 17,7 miliarde de dolari în urmă cu un an. Analiştii chestionaţi de FactSet se aşteptau ca producătorul de vehicule electrice să raporteze un profit ajustat de 1,13 dolari, la venituri de 24,67 miliarde de dolari. Compania are 452 mld. dolari capitalizare iar în after market acţiunile aveau minus 0,5%.

În ceea ce priveşte perspectivele, Tesla a păstrat mai mult sau mai puţin intact acelaşi limbaj pe care l-a ţinut în ultimele câteva trimestre, cu o diferenţă crucială.

Tesla a declarat că intenţionează să îşi crească capacitatea de producţie "cât mai rapid posibil", aproximativ 50% creştere medie anuală pe un "orizont de mai mulţi ani" în livrări. Pentru 2023, însă, se aşteaptă să "rămână în faţa" acestui obiectiv pe termen lung şi să ajungă la 1,8 milioane de vehicule pe an. Tesla a încheiat cel mai prost an din istoria acţiunilor sale, pierzând aproximativ 675 de miliarde de dolari din evaluarea de piaţă în 2022 - acelaşi an în care CEO-ul Elon Musk a cumpărat Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.