Producătorii de cărămizi: Stagnarea pieţei anul acesta ar însemna un semnal pozitiv

Autor: Andreea Neferu Postat la 01 aprilie 2013 33 afişări

Vânzările de cărămizi vor rămâne anul acesta la un nivel similar cu cel din 2012, spun la unison producătorii de profil, care apreciază că în piaţă va continua şi anul acesta războiul preţurilor, scrie revista Business Construct.

Producătorii de cărămizi: Stagnarea pieţei anul acesta ar însemna un semnal pozitiv

„Este posibil ca 2013 să devină anul în care declinul să dispară şi piaţa să rămână la nivelul anului trecut, dar acest lucru depinde atât de evoluţia economică a ţării, cât şi de cea politică. Pre­mi­sele sunt deja prezente prin faptul că avem o stabilitate politică începând cu decembrie 2012“, spune Iulian Man­ga­la­giu, directorul general al Ceramica Iaşi. El apreciază că în 2013 va exista o luptă între producători pentru fiecare client în parte, indiferent că este vorba de o persoană fizică care îşi construieşte o locuinţă sau un mare dezvoltator imobiliar care investeşte în ridicarea unui ansamblu de blocuri. Fiecare dintre aceşti clienţi îşi va dori cel mai bun preţ.  „Se observă din piaţă o diversificare a solicitărilor clienţilor în ceea ce priveşte aplicaţiile cărămizilor, aceştia fiind din ce în ce mai bine informaţi.“ Tot despre o stagnare a pieţei de cărămizi în acest an vorbeşte şi Corneliu Fecioru, membru în cadrul consiliului de administraţie, vânzări şi marketing al producătorului austriac Wienerberger. „Dacă în 2013 vedem o piaţă care e la nivelul anului trecut, acesta ar fi un semnal pozitiv“, spune Fecioru.

Citiţi mai multe în ediţia de aprilie a Business Construct sau pe www.zfcorporate.ro/business-construct

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cărămizi,
construcţii,
Business Construct
/actualitate/producatorii-de-caramizi-stagnarea-pietei-anul-acesta-ar-insemna-un-semnal-pozitiv-10703311
10703311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.