Procurorul Curtii Penale Internationale va cere trei mandate de arestare pentru crime impotriva umanitatii in Libia

Postat la 05 mai 2011 5 afişări

Procurorul Curtii Penale Internationale (CPI) Luis Moreno-Ocampo a anuntat, miercuri, in fata Consiliului de Securitate al ONU, ca va cere trei mandate de arestare pentru crime impotriva umanitatii comise in Libia.

Moreno-Ocampo nu a identificat persoanele vizate de mandate de arestare, dar mai multi diplomati au indicat ca liderul libian Muammar Kadhafi va fi probabil pe lista. Procurorul a afirmat ca "dovezile stranse sunt suficiente pentru a crede ca atacuri extinse si sistematice impotriva populatiei civile au fost si continua sa fie comise in Libia, inclusiv omoruri si persecutii, care sunt crime impotriva umanitatii". El a adaugat in fata celor 15 state membre ale Consiliului de Securitate ca numarul mortilor de la inceputul conflictului este de ordinul miilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
CPI,
mandate,
arestare,
libia
/actualitate/procurorul-curtii-penale-internationale-va-cere-trei-mandate-de-arestare-pentru-crime-impotriva-umanitatii-in-libia-8230303
8230303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.