Procesul lui DSK: Fostul şef al FMI afirmă că a participat la 12 petreceri în trei ani, dar neagă organizarea lor

Autor: Iuliana Enache Postat la 11 februarie 2015 19 afişări

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care neagă acuzaţiile de proxenetism care i se aduc, a declarat marţi în faţa unui tribunal din nordul Franţei că a participat doar la 12 partide de sex în trei ani.

El a declarat că procurorii au exagerat frecvenţa "seratelor sale libertine", participând la doar 12 astfel de petreceri în trei ani. Strauss-Kahn este acuzat că a ajutat la procurarea unor femei pentru o reţea de prostituţie cu baza la un hotel din Lille. El a respins însă acuzaţiile, afirmând că nu ştia că femeile sunt prostituate, relatează BBC News Online.

Deşi recursul la prostituate nu este ilegal în Franţa, proxenetismul este. Procurorii au afirmat că Strauss-Kahn, în vârstă de 65 de ani, a jucat un rol central în facilitarea acestor serate, descriindu-l drept "regele petrecerilor".

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă zece ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

"Nu am comis nicio infracţiune, niciun delict", a declarat Strauss-Kahn, marţi, în cadrul procesului. "Procuratura creează impresia unei activităţi frenetice", a declarat el, adăugând că de fapt "au fost doar 12 petreceri în total - ceea ce înseamă patru pe an în trei ani".

Strauss-Kahn a negat, de asemenea, că ar fi organizat petrecerile la care a participat. "Nu sunt în niciun caz organizatorul acestor petreceri. Nu am timp să organizez vreo petrecere", a precizat el.

Fostul director al FMI, cunoscut şi sub acronimul DSK, ar urma să fie audiat timp de trei zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
DSK,
PROCES
/actualitate/procesul-lui-dsk-fostul-sef-al-fmi-afirma-ca-a-participat-la-12-petreceri-in-trei-ani-dar-neaga-organizarea-lor-13814774
13814774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.