GRAMMY 2015: Gala premiilor a înregistrat cel mai mic nivel de audienţă din ultimii şase ani

Autor: Florin Badescu Postat la 10 februarie 2015 58 afişări

Gala de decernare a premiilor Grammy 2015, organizată duminică seară la Los Angeles, unde cântăreţul britanic Sam Smith a fost recompensat cu patru trofee, a înregistrat cel mai mic nivel de audienţă din 2009 până în prezent, fiind urmărită de 25,3 milioane de telespectatori, a anunţat postul CBS.

Deşi a inclus numeroase mesaje sobre, care au promovat lupta pentru drepturi civile şi împotriva violenţei domestice, Grammy 2015 a reprezentat totuşi cea mai urmărită gală televizată din acest an, depăşind cu aproximativ 6 milioane de telespectatori audienţa obţinută de gala de decernare a Globurilor de Aur, informează Reuters.

Însă audienţa din acest an a scăzut cu peste 3 milioane de telespectatori faţă de anul 2014, când un tribut adus trupei The Beatles şi o ceremonie de căsătorii în grup au atras 28,5 milioane de telespectatori nord-americani în faţa televizoarelor, generând astfel o audienţă care a ocupat locul al doilea în topul celor mai vizionate gale Grammy din istoria acestui eveniment de după anul 1993.

Specialiştii nu se aşteaptă însă ca gala Grammy să depăşească audienţa pe care o va avea gala premiilor Oscar de pe 22 februarie. Anul trecut, această gală a fost urmărită de 43 de milioane de telespectatori în Statele Unite.

Cel mai discutat eveniment de pe Twitter din timpul galei Grammy a fost momentul în care rapperul Kanye West a urcat în mare viteză pe scenă în momentul în care rockerul Beck se pregătea să susţină un discurs de mulţumire, după ce a fost desemnat câştigător la categoria albumul anului cu materialul discografic "Morning Phase".

Deşi Kanye West nu i-a smuls microfonul din mână, aşa cum a făcut-o în timpul incidentului de la gala MTV Video Music Awards din 2009, când a întrerupt discursul de mulţumire rostit de Taylor Swift, cerându-i acesteia să cedeze acel premiu în favoarea cântăreţei Beyonce, rapperul american a declarat pentru televiziunea E!, după gala Grammy, că Beyonce ar fi trebuit să câştige în acest an la categoria "albumul anului".

"Beck trebuie să respecte arta şi ar fi trebuit să îi cedeze acest premiu lui Beyonce", a spus Kanye West.

Acest nou incident provocat de rapperul american a generat 13,4 milioane de comentarii pe Twitter, potrivit companiei Nielsen Social.

Victoria repurtată de Sam Smith la categoria cântecul anului, graţie single-ului "Stay with Me" - ultimul premiu decernat în cadrul galei de duminică seară, ce a avut loc la Los Angeles -, a reprezentat cel mai discutat moment asociat cu gala Grammy de pe reţeaua de socializare Facebook. Potrivit reprezentanţilor acesteia, 17 milioane de utilizatori au publicat 45 milioane de mesaje pe Facebook despre gala Grammy.

Cântăreaţa britanică Annie Lennox şi rockerul american Beck s-au bucurat de cele mai mari creşteri în privinţa activităţii de pe platformele de streaming muzical, a anunţat compania Spotify. Astfel, piesele lui Beck au înregistrat o creştere de 388 de procente în urma galei Grammy, iar Annie Lennox, care a interpretat două piese în acest show alături de rockerul irlandez Hozier, a beneficiat de o creştere de 147 de procente.

Fotografia de la gala Grammy care a generat cele mai multe "Like"-uri pe platforma Instagram a fost aceea în care cântăreaţa Ariana Grande a apărut alături de iubitul ei, rapperul Big Sean. Ariana Grande, care a cântat la gala Grammy, i-a mulţumit iubitului ei pentru faptul că a ajutat-o să treacă cu bine peste emoţiile pe care le avea înainte de a urca pe scenă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRAMMY,
AUDIENŢĂ,
/actualitate/grammy-2015-gala-premiilor-a-inregistrat-cel-mai-mic-nivel-de-audienta-din-ultimii-sase-ani-13812913
13812913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.