Procedură nouă pentru închirierea tarabelor din pieţele din sectorul 1 al Capitalei

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 martie 2021 94 afişări

Primăria sectorului 1 al Capitalei a anunţat luni schimbarea procedurii pentru închirierea tarabelor din pieţe. „Locuitorii trebuie să aibă pe masă legume şi fructe de calitate pe care să le achiziţioneze la preţul corect direct de la cei care le produc”, a spus Clotilde Armand.

Procedură nouă pentru închirierea tarabelor din pieţele din sectorul 1 al Capitalei

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, producătorii şi comercianţii care doresc să închirieze o tarabă pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier în incinta pieţelor, dar şi cei care vor să închirieze spaţii comerciale în incinta acestor pieţe trebuie să se adreseze direct Primăriei Sectorului 1, după desfiinţarea Administraţiei Pieţelor.

Este vorba despre tarabele şi spaţiile comerciale situate în incinta următoarelor pieţe: Piaţa Matache, Piaţa Domenii, Piaţa 1 Mai, Piaţa Aurel Vlaicu, Piaţa Aviaţiei, Piaţa Dorobanţi, Piaţa Amzei, Piaţa Mureş şi Piaţa Pajura.

„Locuitorii Sectorului 1 trebuie să aibă pe masă legume şi fructe de calitate pe care să le achiziţioneze la preţul corect direct de la cei care le produc. Este un nou început pentru pieţele din Sectorul 1. Tarabele vor fi închiriate corect şi transparent pentru ca adevăraţii producători să aleagă pieţele noastre pentru a-şi desface marfa. Pieţele din Sectorul 1 vor deveni centre comerciale cu respect pentru cetăţeni, în care bucureştenii să-şi facă cu încredere şi cu plăcere cumpărăturile”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Astfel, cererile pentru închirierea spaţiilor comerciale din incinta pieţelor se depun la Direcţia Generală de Administraţie Public--Serviciul Administrativ, iar cele pentru închirierea tarabelor şi suprafeţelor de teren pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier se depun la Serviciul Autorizaţii de Funcţionare şi Servicii Publice.

„Cererile pentru închirierea tarabelor şi a suprafeţelor de teren pentru vânzarea produselor cu caracter sezonier trebuie depuse cu 30 zile înainte de data de începere a activităţii în piaţă, iar cererile de prelungire a contractelor de închiriere şi convenţiilor contractuale, trebuie depuse cu cel puţin 30 zile înainte de data expirării contractului de închiriere/convenţiei contractuale”, a transmis primăria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
închiriere,
producători,
tarabe

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.