Probleme pentru cel mai mare exchange de criptomonede: Binance nu a funcţionat aproximativ 2 ore, făcând preţul Bitcoin să scadă cu 700 de dolari

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 24 martie 2023 228 afişări

Probleme pentru cel mai mare exchange de criptomonede: Binance nu a funcţionat aproximativ 2 ore, făcând preţul Bitcoin să scadă cu 700 de dolari

Exchange-ul de criptomonede Binance a trebuit să suspende pieţele spot timp de două ore vineri, din cauza apariţiei unei erori la mecanismul de tariling stop loss, scrie coindesk.com

Compania a anunţat că a suspendat tranzacţionarea la 13:38, ora României. Aproximativ o oră mai târziu CEO-ul Changepeng, cunoscut sub numele de „CZ”, a explicat că sistemul principal functionează şi că reconactarea celorlalte.

Acesta a descris incidentul ca fiind „ghinion” înainte de a afirma că întreruperea a  fost rezolvată folosind „procedura standard de operare”.

Trailing stop loss este un mecanism ce permite diminuarea poziţiei pe măsură ce preţul scade. Astfel, este posibilă evitarea unor pierderi consistente.

Vestea întreruperii tranzacţionării a provocat o scădere de aproximativ 700 de dolari a preţului bitcoin (BTC), dar până la momentul în care platforma Binance a revenit online, moneda digitaşă şi-a reluat nivelul de aproximativ 28.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Binance,
CZ,
Changepeng

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.