Prinţul William ar putea primi sarcini suplimentare pentru a-l ajuta pe rege în timpul tratamentului

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 februarie 2024 23 afişări

Prinţul William ar putea primi sarcini suplimentare pentru a-l ajuta pe regele Charles al III-lea în timpul tratamentului. Totuşi, Charles nu va renunţa la îndatoririle legate de rolul său constituţional. Casa Regală a anunţat luni că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Prinţul William ar putea primi sarcini suplimentare pentru a-l ajuta pe rege în timpul tratamentului

Mai mulţi membri ai Familiei Regale, inclusiv prinţul William, moştenitorul tronului, îşi pot asuma unele sarcini suplimentare în numele regelui în timpul tratamentului, potrivit Sky News. Cu toate acestea, este vorba despre angajamente publice şi nu despre îndatoriri legate de rolul constituţional al regelui.

Monarhul va continua să primească şi să revizuiască documente importante şi să aibă audienţe săptămânale cu prim-ministrul în timpul tratamentului. Doar dacă medicii vor recomanda izolarea, audienţele pot fi ţinute de la distanţă, susţin specialiştii.

Nu se ştie nimic despre viitoarele vizite în străinătate. Regele şi Regina urmează să călătorească în Canada în mai, iar apoi în Australia, Noua Zeelandă şi Samoa în octombrie pentru reuniunea şefilor de guvern din Commonwealth. De asemenea, nu a fost prezentată nicio dată pentru reîntoarcerea deplină a regelui la îndatoririle publice.

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer şi „îşi va amâna îndatoririle faţă de public”, a anunţat, luni, Palatul Buckingham, într-un comunicat.

Charles, în vârstă de 75 de ani, care a devenit rege în septembrie 2022 după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, este „pe deplin pozitiv" în legătură cu tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice complete cât mai curând posibil, se precizează în comunicatul Palatului Buckingham.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
william,
sarcini,
tratament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.