Principalele cazuri de corupţie implicând oficiali de rang înalt din Europa

Postat la 21 iunie 2012 16 afişări

Condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a fostului premier român Adrian Năstase a readus în prim-plan problema corupţiei la nivel înalt din România, dar aceasta afectează mai multe state europene, unde au fost, de asemenea, procese de corupţie implicând oficiali de rang înalt.

SLOVENIA

Parchetul a decis în 2010 punerea sub acuzare a lui Janez Jansa, şef al guvernului de la Ljubljana între 2004 şi 2008 şi actualul premier al ţării, în urma alegerilor din decembrie, într-un dosar de corupţie legat de un important contract de armament semnat în 2006 cu firma finlandeză Patria. Contractul, în valoare de 278 de milioane de euro, prevedea livrarea a 135 de vehicule blindate produse de Patria, şi a fost negociat în 2006. Jansa ar fi negociat, prin intermediari, o contribuţie pentru partidul său (SDS, Partidul Democrat sloven), dar a evitat în mod deliberat întâlnirile directe cu reprezentanţii companiei finlandeze.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nastase,
condamnare,
justitie,
operatie,
suicid
/actualitate/principalele-cazuri-de-coruptie-implicand-oficiali-de-rang-inalt-din-europa-9768552
9768552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.