Prin alegerea numelui de Francisc I, noul papă se angajează să reclădească Biserica

Autor: Ioana Nita Postat la 15 martie 2013 28 afişări

Noul papă, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, este primul suveran pontif care şi-a luat numele de Francisc, după Sfântul Francisc de Assisi despre care se spune că a fost ales de Hristos pentru a „reclădi Biserica“, ceea ce sugerează că noul papă consideră că menirea sa este de a reconsolida o Biserică profund afectată în ultimele decenii de scandaluri de abuz şi corupţie.

Prin alegerea numelui de Francisc I, noul papă se angajează să reclădească Biserica

Noul papă, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, este primul suveran pontif care şi-a luat numele de Francisc, după Sfântul Francisc de Assisi despre care se spune că a fost ales de Hristos pentru a „reclădi Biserica“, ceea ce sugerează că noul papă consideră că menirea sa este de a reconsolida o Biserică profund afectată în ultimele decenii de scandaluri de abuz şi corupţie. Alegerea cardinalului Bergoglio din Buenos Aires a fost o adevărată surpriză pentru întreaga lume, cu toate că la votul din 2005, când a fost ales papă germanul Joseph Ratzinger, el a ocupat locul doi. Bergoglio este de asemenea primul papă care face parte din ordinul iezuiţilor, un ordin religios al Bisericii Catolice înfiinţat de Sf. Ignaţiu de Loyola în 1534. Sfântul Francisc de Assisi este patronul Italiei, iar Bergoglio are multe dintre calităţile sfântului, potrivit apro­piaţilor noului papă. Cardinalul argentinian este un om extrem de modest, după cum a arătat în primul său discurs ca suveran pontif, când a ce­rut mai întâi mulţimii să se roage pentru ca Dumnezeu să-l binecuvânteze înainte ca el să ofere binecuvântarea mulţimii.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prin-alegerea-numelui-de-francisc-i-noul-papa-se-angajeaza-sa-recladeasca-biserica-10669115
10669115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.