Primul test de sânge care depistează boala Alzheimer. Cât costă?

Postat la 01 august 2023 175 afişări

Primul test de sânge care depistează boala Alzheimer. Cât costă?

Primul test de sânge care depistează boala Alzheimer cu mult înainte ca maladia să se instaleze a fost lansat de o companie farmaceutică din Statele Unite ale Americii.

Practic, analiza medicală detectează nivelurile anormale de beta-amiloid, o proteină care joacă un rol cheie în declanşarea maladiei Alzheimer şi care apare cu mai mulţi ani înainte de manifestarea primelor simptome de demenţă.

Primul test de sânge care depistează boala Alzheimer. Cât costă?

Denumit AD-Detect, acest test de sânge care depistează boala Alzheimer, foloseşte aceeaşi tehnologie ca şi testul de sânge lansat de aceeaşi companie la începutul anului 2022 pentru uz clinic, şi costă 400 de dolari.

„Unul dintre avantajele de a avea un astfel de test de depistare a proteinei beta-amiloid este acela că te ajută să afli, posibil cu mai mulţi ani înainte de a deveni simptomatic, dacă ai un risc de a dezvolta Alzheimer”, a declarat Michael Racke, directorul departamentului de dispozitive medicale neurologice din cadrul companiei americane producătoare, Quest Diagnostics.

Testul de sânge se adresează adulţilor cu vârsta de 18 ani şi peste, care experimentează pierderi uşoare de memorie sau care au un istoric familial de Alzheimer şi care doresc să-şi evalueze propriul risc pentru această boală.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alzheimer,
boala,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.