PRIMUL SONDAJ înaintea alegerilor anticipate din Catalonia. Care este cota partidelor pro-independenţă

Postat la 30 octombrie 2017 140 afişări

Guvernul Spaniei a convocat alegeri anticipate în Catalonia, pe 21 decembrie, după ce parlamentul regional a proclamat independenţa, în ciuda avertismentelor Madridului şi declarării referendumului neconstituţional.

PRIMUL SONDAJ înaintea alegerilor anticipate din Catalonia. Care este cota partidelor pro-independenţă

Partidele din Catalonia care susţin independenţa regiunii nu vor mai obţine o majoritate în Parlamentul regional în urma alegerilor anticipate ce vor fi organizate la 21 decembrie, potrivit unui sondaj publicat duminică.

Potrivit sondajului, partidele pro-independenţă din Catalonia ar fi susţinute de 42% dintre catalani, iar partidele care se opun independenţei ar fi creditate de 43% dintre votanţi. Astfel, partidele care susţin independenţa regiunii catalane ar urma să obţină 65 de mandate în Parlamentul regional, având nevoie de 68 de mandate pentru asigurarea majorităţii.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-26 octombrie pe un eşantion de 1.000 de oameni. Acesta a fost efectuat de casa de sondare Sigma Dos şi publicat în cotidianul spaniol El Mundo. Datele sondajului au fost adunate înainte ca Parlamentul regional al Cataloniei să adopte o declaraţie de independenţă şi înainte ca Guvernul de la Madrid să pună în aplicare măsurile pentru suspendarea autonomiei regiunii catalane.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.