"Primul semn că Parlamentul este pregătit să respingă ACTA": Parlamentul European a refuzat să amâne votul cu privire la Acord

Postat la 28 martie 2012 4 afişări

Eurodeputaţii care se opun Acordului multilateral cu privire la contrafacere (ACTA) au afirmat marţi că au obţinut o victorie refuzând ca votul Parlamentului European, foarte critic la adresa acordului, să fie întârziat de o sesizare a Curţii europene de justiţie.

Cu 21 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, deputaţii Comisiei de comerţ internaţional au decis să nu întârzie, printr-o consultare prealabilă a Curţii europene de Justiţie, calendarul care prevede un vot cu privire la ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) într-o sesiune plenară din iunie. "Este primul semn că Parlamentul este pregătit să respingă ACTA", a comentat social-democratul german Bernd Lange, spunând că se aşteaptă ca acordul să poată fi "îngropat înainte de vară". Reprezentantul verzilor Yannick Jadot a salutat, de asemenea, faptul că "Parlamentul European rămâne ferm şi decis să nu întârzie dezbaterea".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acta,
eurodepuitati,
acord,
critici,
justitie
/actualitate/primul-semn-ca-parlamentul-este-pregatit-sa-respinga-acta-parlamentul-european-a-refuzat-sa-amane-votul-cu-privire-la-acord-9446783
9446783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.