Primul oraş din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui şi la tine în localitate?

Postat la 12 septembrie 2018 1113 afişări

Traficul în marile oraşe ale României s-a blocat dimineaţa odată cu începerea şcolii.

Primul oraş din România care a introdus autobuze pentru elevi, după model american. Ar trebui şi la tine în localitate?

Primăria Cluj încearcă o soluţie. Reducerea maşinilor personale prin introducerea de autobuze şcolare pentru elevi. Sunt acceptaţi părinţii însoţitori iar în fiecare autobuz este un poliţist local.

 

A fost prima dimineaţă în care autobuzele au ieşit pe trasee, iar primii copii nu au întârziat să apară.

Părinţii au fost cei mai fericiţi, nu mai sunt nevoiţi să stea zeci de minute blocaţi pe şosele, potrivit Observator Tv.

În fiecare dintre cele cinci autobuze şcolare, care de azi dimineaţă şi-au început activitatea, sunt un poliţist local şi un reprezentant al companiei de transport.

Deocamdată, programul este destinat doar copiilor din clasele 0 şi până în a IV de la două licee din centrul oraşului. Dar aceştia au fraţi în clase mai mari, şi ei pot merge cu aceleaşi autobuze.

Toate informaţiile adunate de la părinţi vor contribui pentru îmbunătăţirea proiectului. Autorităţile locale vor, ca în timp, să mărească numărul de şcoli, dar şi autobuze implicate în acest proiect.

Primarul Emil Boc: „Elevii clujeni au început să meargă la şcoală cu autobuzele şcolare dedicate!

Astăzi a demarat proiectul-pilot “Autobuze/ microbuze cu circuit închis pentru elevii din clasele primare”, dedicat copiilor din clasele 0 – IV. Primăria Cluj-Napoca, în urma iniţiativei depusă online şi votată de clujeni în cadrul proiectului Bugetare participativă 2017, a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.