Primul oraş din lume în care străzile vor fi albe pentru a menţine temperaturile la un nivel plăcut pentru locuitori

Postat la 30 martie 2018 403 afişări

Los Angeles va fi primul oraş din lume în care multe dintre străzi vor fi vopsite în alb, ca parte a unui efort de a menţine temperaturile la un nivel plăcut pentru locuitori şi de a încetini încălzirea globală, scrie descopera.ro.

Primul oraş din lume în care străzile vor fi albe pentru a menţine temperaturile la un nivel plăcut pentru locuitori

Materialul alb etanş, creat de compania GuardTop, va fi pulverizat pe străzile Los Angelesului dintr-un camion. Apoi, o echipă de lucrători ai municipalităţii îl vor distribui pe întreaga suprafaţă a şoselelor, acţionând astfel ca un sigiliu, relatează Yahoo News.

Asfaltul închis la culoare sau negru absoarbe 80 - 95% din razele soarelui, încălzind străzile până la 65,5 grade Celsius.

Pe de altă parte, străzile luminoase reflectă mai mult razele soarelui şi sunt cu 8 grade Celsius mai răcoroase decât cele cu asfalt obişnuit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.