INS: Numărul autorizaţiilor de construire a crescut cu 20,5% în primele două luni din acest an

Postat la 30 martie 2018 44 afişări

În primele două luni din acest an s-au eliberat 4.734 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 20,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: Numărul autorizaţiilor de construire a crescut cu 20,5% în primele două luni din acest an

În perioada ianuarie-februarie, creşteri s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante înregistrându-se în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+196 de autorizaţii), Vest (+171), Sud-Vest Oltenia (+158), Sud-Muntenia (+125) şi Nord-Est (+109).

În luna februarie 2018 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (+358 de autorizaţii), creştere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (+180 de autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (+99), Vest (+94) şi Sud-Muntenia (+45). Scăderi s-au înregistrat în Nord-Vest (-28 de autorizaţii), Sud-Est (-22), Nord-Est (-6) şi Centru (-4).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.