Primul om care o să ajungă pe planeta Marte este o tânără de 17 ani. Ce a determinat-o să accepte această misiune

Postat la 16 iulie 2018 744 afişări

Alyssa Carson, o tânără în vârstă de 17 ani din Statele Unite ale Americii, e unul dintre copiii care au crescut cu superproducţii SF ca “Star Wars”, “Star Trek”, dar şi cu desene animate precum “Biker Mice from Mars” şi “Saber Rider and the Star Sheriffs”. Nu e de mirare, deci, că a ales să se îndrepte spre o carieră de astronaut.

Primul om care o să ajungă pe planeta Marte este o tânără de 17 ani. Ce a determinat-o să accepte această misiune

Alyssa se pregăteşte în acest moment să devină şi primul om care va locui pe Marte, scrie site-ul Unilad. Acelaşi site mai scrie că fata era fascinată de planeta roşie încă din copilărie, aşa că a acceptat imediat propunerea NASA de a merge pe Marte, atunci când agenţia spaţială va trimite acolo prima misiune spaţială umană.

Mai precis, în 2033, când Alyssa va avea 32 de ani, NASA vrea să o trimită pe planeta roşie, unde ea ar urma să crească plante, să desfăşoare tot felul de experimente ştiinţifice şi să caute semne de viaţă. Ea va locui acolo aproximativ 3 ani, după care se va putea întoarce pe Terra.

NASA nu e singura agenţie spaţială interesată să o trimită pe tânăra astronaut pe Marte. Şi SpaceX, compania lui Elon Musk, dar şi MarsOne, iau în considerare posibilitatea de a o trimite mai devreme în spaţiu. SpaceX a declarat deja că intenţionează să bată NASA şi să trimită primul echipaj uman pe Marte în 2024. Mai mult, Elon Musk a mai spus că speră ca până în 2030 să aibă deja primele colonii permanente în construcţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.