Primul marinar orb din lume care a reuşit să traverseze Pacificul. Scopul emoţionant al voiajului istoric

Autor: Razvan Bucur Postat la 21 aprilie 2019 27 afişări

Un marinar japonez orb a reuşit să traverseze Pacificul, devenind prima persoană din lume fără vedere care face acest lucru. Distanţa navigată de acesta este de aproximativ 14.000 de kilometri.

Mitsuhiro Iwamoto, în vârstă de 52 de ani, a fost ajutat pe tot parcursul voiajului său de un alt marinar, care îl îndruma.

Japonezul a călătorit într-un yacht, începându-şi călătoria pe 24 februarie, din California, SUA. Sâmbătă, el a reuşit să ajungă în portul Fukushima, la nord de capitala Tokyo. Pe tot parcursul călătoriei, el a fost îndrumat de partenerul de drum, în timp ce ţinea cârma navei.

Prima lui încercare de a traversa Pacificul a fost în anul 2013, însă nu şi-a putut duce planul până capăt după ce o balenă a lovit ambarcaţiunea şi s-a scufundat. El a fost salvat de marina japoneză.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.