Primul headhunter din proiectul "Caut CEO pentru stat" va încasa 120.000 de euro anul acesta

Postat la 07 septembrie 2011 17 afişări

Headhunterul care va oferi consultanţă celor 6 angajaţi din Ministerul Economiei care se ocupă de introducerea managementului privat la companiile de stat care au afaceri de 10 miliarde de euro anual ar putea încasa 120.000 de euro până la finele anului.

Ministerul Economiei a publicat pe site (http://www.minind.ro , rubrica Achiziţii publice/Proceduri) normele cu ajutorul cărora firmele de executive search care vor să consilieze autorităţile în acest proiect să poată participa la prima licitaţie lansată de minister.

Headhunterul care va câştiga licitaţia va deveni astfel "consultantul" care va ajuta la selecţia fir melor de executive search (adică a competitorilor săi) care vor face efectiv înlocuirea managerilor de la marile companii de stat cu profesionişti care au experienţă în privat.

"Avem o prevedere bugetară prin care vom putea acorda până la sfârşitul anului acesta suma de 500.000 de lei (120.000 euro) pentru firma de consultanţă care ne va ajuta să începem proiectul, dar asta nu înseamnă că trebuie să şi cheltuim toţi aceşti bani. Pentru firmele de headhunting care vor fi selectate ulterior vom urma o procedură de asociere între minister şi com paniile de stat la care urmează să fie înlocuiţi managerii, iar tarifele lor vor fi plătite de către companii", au spus reprezentanţii Ministerului Economiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
headhunter,
"Caut CEO pentru stat"
/actualitate/primul-headhunter-din-proiectul-caut-ceo-pentru-stat-va-incasa-120-000-de-euro-anul-acesta-8708744
8708744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.