Primul dicţionar pentru pacienţii cu limfom

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 septembrie 2013 49 afişări

Pacienţii cu limfom - o formă de cancer care afectează sistemul limfatic - pot afla mai multe informaţii despre această afecţiune din primul dicţionar destinat lor. Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame continuă în luna septembrie campania de informare despre acest tip de cancer prin lansarea unui Dicţionar de Limfom.

Lucrarea - realizată sub auspiciile dnei. Prof. Dr. Anca Lupu, Preşedintele Societăţii Române de Hematologie şi dr. Radu Niculescu, Preşedintele Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame - îşi propune să devină un mijloc important de informare în lupta cu această boală dificilă, pentru pacienţii cu limfom, rudele şi prietenii lor. De asemenea, Dicţionarul de limfom este şi o sursă de informare pentru marele public, în încercarea de a detalia implicaţiile acestei forme de cancer, extrem de puţin cunoscută, dar foarte agresivă.

“Ca în fiecare an, în luna septembrie ne concentrăm pe informarea populaţiei asupra importanţei detectării precoce a limfomului. În orice societate modernă, accesul la informaţie este esenţial, devenind cu atât mai important în cazul acestei boli, care este pe cât de agresivă, pe atât de puţin cunoscută. De aceea suntem extrem de bucuroşi de apariţia acestei lucrări şi suntem mândri să o putem distribui gratuit către public, prin intermediul unui cotidian de mare tiraj.”, a menţionat dr. Radu Niculescu, Preşedintele Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame.

Limfomul Non – Hodgkin ucide în fiecare an mai mulţi oameni decât calamităţile naturale. Conform unui raport publicat în anul 2009, în perioada 1990-2008 şi-au pierdut viaţa datorită inundaţiilor, furtunilor, alunecărilor de teren, temperaturilor extreme şi incendiilor de pădure aproximativ 34,000 de persoane. Din păcate, limfomul non – Hodgkin a ucis numai în anul 2008, peste 100,000 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dictionar,
pacienti,
cancer,
informare,
asociatie,
bolnavi
/actualitate/primul-dictionar-pentru-pacientii-cu-limfom-11326842
11326842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.