Primul ales local care îşi anunţă demisia în alb pentru a se realiza Metropola Bucureşti-Ilfov: Nevoia este stringentă

Postat la 25 iulie 2019 39 afişări

Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, a scris, pe Facebook, că nevoia de o metropolă în regiunea Bucureşti-Ilfov este stringentă. El spune că este dispus să-şi dea demisia "pe loc" pentru realizarea acesteia. Astfel, Petrache suţine proiectul propus de cei de la USR.

Primul ales local care îşi anunţă demisia în alb pentru a se realiza Metropola Bucureşti-Ilfov: Nevoia este stringentă

Marian Petrache a scris pe Facebook că ideea unei metropole în regiunea Bucureşti-Ilfov nu este deloc nouă şi banii publici trebuie să fie folosiţi mult mai eficient, iar calitatea serviciilor publice să crească.

”Ideea unei metropole în regiunea Bucureşti-Ilfov nu e deloc nouă şi până acum toate partidele au cochetat cu ea. Eu vorbesc despre metropolă din 2007, când eram secretar de stat pe administraţie la Ministerul de Interne. Dar vorbesc şi despre nevoia unei reforme administrative profunde. După 2012, când am fost ales preşedintele al Consiliului Judeţean Ilfov, am spus că nevoia de metropolă în regiunea Bucureşti-Ilfov este stringentă şi, dacă pentru asta e nevoie de demisia mea, atunci o fac pe loc. La fel spun şi acum. Acum, mai mult ca oricând , e nevoie de o reformă administrativă, atât la nivel local, cât şi la nivel central. E nevoie ca banii publici să fie folosiţi mult mai eficient, iar calitatea serviciilor publice să crească", a scris Marian Petrache.

Acesta a transmis că în Consiliul Judeţean "lunile acestea" este finalizată, împreună cu Banca Mondială, o strategie de dezvoltare a judeţului pentru 2020-2030

"Noi, în Ilfov, finalizăm lunile acestea, împreună cu Banca Mondială, o strategie de dezvoltare a judeţului pentru 2020-2030. Şi, pentru ca dezvoltarea să nu fie haotică, ci fundamentată ştiinţific, am pus recent bazele unui parteneriat cu mediul academic şi cu cetăţenii, în cadrul unui eveniment pe care l-am organizat în 12 iunie, alături de Comisia Europeană. Reforma administrativă la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov este obligatorie şi cu cât se face mai repede, cu atât mai bine. Cum trebuie făcută? Să lăsăm specialiştii să vorbească, să facem dezbatere publică şi apoi politicienii să transforme proiectul într-o lege. Eu sunt pentru!”, a transmis preşedintele CJ Ilfov.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
ilfov,
nevoie,
demisie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.