Primarul Londrei consideră că oraşul său este mai atractiv pentru companiile IT decât Silicon Valley

Postat la 12 februarie 2013 16 afişări

Primarul Londrei, Boris Johnson, consideră că oraşul pe care îl administrează este mult mai atractiv pentru companiile din domeniul tehnologiei decât Silicon Valley, unde îşi au sediul giganţi precum Google, Facebook, Apple, Intel sau Yahoo.

"Nu pot înţelege de ce calitatea vieţii pentru acele minţi tinere şi geniale ar fi mult mai bună în Silicon Valley. Sunt atât de multe chioşcuri cu gogoşi şi pizzerii, nu văd nimic deosebit. Cred că Londra este mult mai atractivă ca zonă de locuit. Are acea atmosferă, are cea mai frumoasă cultură care evoluează în zona Shoreditch (district din Estul Londrei, considerat una dintre cele mai creative zone din capitala britanică - n.r.)", a declarat Boris Johnson la CNBC.

Potrivit primarului, "oraşul tehnologiei" din Londra, cunoscut drept Silicon Roundabout, a creat 40.000 de locuri de muncă în ultimii 4 ani. Zona restrânsă din estul Londrei reuneşte sediile mai multor companii din IT precum Google, Intel şi Amazon. Sectorul financiar domină însă economia londoneză, cu 320.000 de angajaţi în pofida concedierilor masive din ultimii ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Primar,
Londra,
companii,
IT,
Silicon Valley
/actualitate/primarul-londrei-considera-ca-orasul-sau-este-mai-atractiv-pentru-companiile-it-decat-silicon-valley-10558165
10558165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.