Primarul din Braşov: Fondul Clasei nu mai există, cererile profesorilor sunt intolerabile

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 septembrie 2021 716 afişări

Allen Coliban, primarul oraşului Braşov, susţine că în ultimele zile a primit numeroase sesizări de la părinţii cărora li s-au cerut bani la şcoală pentru săpun şi hârtie igienică. Fondul Clasei nu mai există, cererile profesorilor sunt intolerabile, spune Coliban.

Primarul din Braşov: Fondul Clasei nu mai există, cererile profesorilor sunt intolerabile

Primarul Allen Coliban le-a transmis un mesaj profesorilor care solicită bani pentru săpun, hârtie igienică, diverse dotări şi consumabile: părinţii nu trebuie să plătească nimic.

„În urma sesizărilor venite din partea mai multor părinţi cărora li s-au cerut bani pentru diverse dotări igienico-sanitare în şcoli, de la săpun la hârtie igienică vin să fac câteva clarificări: sunt total împotriva acestui gen de demers. Părinţii nu trebuie să dea bani pentru îmbunătăţirea actului şcolar în incinta unităţilor şcolare. "Fondul Clasei" nu mai există formal, iar el nu trebuie să existe nici informal. Primăria Municipiului Braşov este cea care bugetează astfel de nevoi de cheltuieli, la cererea instituţiei şcolare”, a explicat primarul Allen Coliban.

Primarul din Braşov mai spune că i-a informat pe profesori că şcolile trebuie să solicite bani de la Primărie şi nu de la părinţi.

„Am semnat în data de 9 septembrie 2021 o adresă către unităţile de învăţământ prin care este evidenţiat următorul fapt: "în cazul în care nu dispuneţi de fonduri suficiente, vă rugăm să solicitaţi fundamentat suplimentarea acestuia, cu ocazia următoarelor rectificări bugetare" Îi rog pe toţi directorii unităţilor de învăţământ din Municipiul Braşov să se folosească de această adresă, să solicite fonduri suplimentare, dacă este nevoie şi să-i informeze pe profesori că nu este tolerabilă cererea de fonduri de la părinţi”, a precizat primarul oraşului Braşov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
allen coliban,
fondul clasei,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.