Primarul Capitalei, Oprescu: Vrem să privatizăm Elcen după modelul Apa Nova sau prin PPP

Autor: Mediafax Postat la 28 martie 2013 38 afişări

Electrocentrale Bucureşti va fi privatizată după fuziunea cu RADET prin delegare de serviciu, după modelul Apa Nova din 1999, municipalitatea analizând însă şi varianta încheierii unui parteneriat public-privat (PPP), a declarat la Guvern primarul general al Capitalei Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei, Oprescu: Vrem să privatizăm Elcen după modelul Apa Nova sau prin PPP

Electrocentrale Bucureşti va fi privatizată după fuziunea cu RADET prin delegare de serviciu, după modelul Apa Nova din 1999, municipalitatea analizând însă şi varianta încheierii unui parteneriat public-privat (PPP), a declarat la Guvern primarul general al Capitalei Sorin Oprescu. El a arătat că astfel ar putea fi asigurat necesarul de fonduri pentru refacerea reţelelor de distribuţie a energiei termice, care la o primă evaluare se ridică la 1,8 miliarde euro. "În urma consultării cu Banca Mondială şi FMI, am căzut de acord că viitorul luminos va fi cel al delegării de serviciu. De câteva zile însă, am început să ne punem serios problema, discutând cu consultanţii, şi o a doua variantă, aceea de a trece doar pe un parteneriat public-privat. (...) Anticipăm faptul că în această structură nouă 80% se va produce energie electrică, care va fi vândută pe piaţa liberă, iar cu restul de 20%, fie într-un parteneriat public-privat, fie într-o delegare de serviciu, să putem avea aceşti bani în câţiva ani", a spus Oprescu. Guvernul a aprobat miercuri prin memorandum comasarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), astfel încât activităţile de producţie şi distribuţie să fie integrate. Urmare a acestui proces, datoriile RADET la ELCEN vor fi stinse.

Citit mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oprescu,
Elcen,
Apa Nova,
PPP

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/primarul-capitalei-oprescu-vrem-sa-privatizam-elcen-dupa-modelul-apa-nova-sau-prin-ppp-10696337
10696337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.