Primarii marilor oraşe îi cer Guvernului banii cheltuiţi în timpul pandemiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 ianuarie 2021 35 afişări

Primarii marilor oraşe, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România, îi cer Guvernului banii cheltuiţi în timpul pandemiei. Marţi, ei au avut o întâlnire cu premierul Florin Cîţu, în cadrul căreia s-a convenit că banii vor ajunge la primării pe parcursul acestui an.

Primarii marilor oraşe îi cer Guvernului banii cheltuiţi în timpul pandemiei

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România au avut marţi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu. Ei i-au arătat şefului Guvernului că nu au primit înapoi decât o mică parte din fondurile consumate în timpul pandemiei.

„Avem 240 de mililoane de euro cheltuiţi în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administraţia locală. Aici premierul a fost deschis”, a declarat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc.

Banii vor fi rambursaţi anul acesta, a precizat primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc. De asemenea, în perioada următoare ministrul Sănătăţii va emite ordinul privind cheltuielile făcute de primării cu centrele de vaccinare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.