Primăria Sibiu investeşte 45,9 mil. lei în extinderea cu 3 km a pistelor pentru biciclete

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 24 octombrie 2023 17 afişări

Primăria Sibiu investeşte 45,9 mil. lei în extinderea cu 3 km a pistelor pentru biciclete

Primăria Sibiu are în plan o investiţie de 45,9 mil. lei (9,2 mil. euro) pentru extinderea cu 3 km în amonte şi în aval a pistelor pentru biciclete de pe malurile râului Cibin. În acest mod, cei 3,6 km de piste deja create pe malurile Cibinului vor fi continuate, prelungindu-se astfel acest culoar pentru deplasarea sigură cu bicicleta, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

’’La fel ca în cazul primului proiect de amenajare a malurilor, lucrările vor include stabilizarea malului şi reamenajarea acestuia, fiind complexe şi având un grad de dificultate crescut. Şi în acest caz se va pune accent pe revigorarea cadrului natural prin amenajarea zonelor verzi cu iarbă, plante şi arbori. De asemenea, se va monta mobilier urban, iluminat public, hot spot-uri WiFi şi sisteme de supraveghere video pentru siguranţă şi descurajarea actelor de vandalism. Următorul pas va fi realizarea proiectului tehnic, iar ulterior proiectul se va depune pentru obţinerea finanţării europene nerambursabile în cadrul Programului Regional Centru 2021-2027’’, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sibiu,
biciclete,
pista,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.