Prima ţară din lume care vrea să interzică complet autovehiculele pe benzină şi pe motorină. Anunţul a fost făcut chiar de premier

Postat la 07 septembrie 2017 744 afişări

Guvernul Scoţiei are în plan eliminarea trepată a autovehiculelor care funcţionează pe benzină sau pe motorină până în 2032, cu opt ani înaintea obiectivului stabilit de Guvernul britanic, a anunţat prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, potrivit The Independent.

Prima ţară din lume care vrea să interzică complet autovehiculele pe benzină şi pe motorină. Anunţul a fost făcut chiar de premier

Nicola Sturgeon a precizat că a conturat un plan pentru extinderea masivă a infrastructurii punctelor de încarcare a maşinilor electrice. Ea a adăugat că Guvernul scoţian va demara proiecte pentru a încuraja vânzarea vehiculelor electrice, afirmând că îşi doreşte să încurajeze soluţiile pentru combaterea schimbărilor climatice.

”Scopul nostru este să eliminăm treptat autovehiculele pe benzină şi diesel până în 2032”, a afirmat Sturgeon.

Reprezentanţii Guvernului scoţian şi-au afirmat angajamentul de a lua măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul Marii Britanii a anunţat că va interzice vânzarea maşinilor care merg pe benzină sau motorină din 2040.

Şi oficiali ai Guvernului francez au mai anunţat că intenţionează să ia o măsură similară.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.