Prima reacţie a unui oficial al UE despre declaraţiile controversate ale lui Dăncilă: Poziţia UE rămâne neschimbată

Postat la 25 martie 2019 151 afişări

Comisia Europeană a reacţionat, în legătură cu mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, purtătorul de cuvânt Maja Kocijancic precizând că poziţia UE rămâne neschimbată, iar liderii europeni au luat act de afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă şi ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Prima reacţie a unui oficial al UE despre declaraţiile controversate ale lui Dăncilă: Poziţia UE rămâne neschimbată

„Poziţia UE rămâne neschimbată. Am văzut ce a spus prim-ministrul, de asemenea, am văzut reacţia preşedintelui şi aşadar să lăsăm lucrurile aşa cum sunt. (...) Avem contacte regulate cu statele membre în privinţa chestiunilor de interes”, a afirmat Maja Kocijancic, purtatorul de cuvânt al Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe Federica Mogherini.

 

Reacţia vine după ce prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „şi în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
reactie,
declaratii,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.