Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie

Postat la 30 august 2022 60 afişări

Prima femeie milionară a Statelor Unite, inspiraţie pentru o nouă păpuşă Barbie

Antreprenoare, inovatoare, filantroapă, femeie de afaceri, activistă pentru dreptate socială, artistă.

Walker, deseori menţionată ca fiind prima femeie milionară din SUA, a fost cunoscută pentru abilităţile sale antreprenoriale, deoarece şi-a construit de la zero brandul de produse cosmetice şi de îngrijire a părului. Ea s-a născut în 1867 în Louisiana şi este recunoscută ca prima milionară în dolari prin forţe proprii a Statelor Unite

C.J. Walker se alătură liniei de păpuşi Barbie Inspiring Women.

Walker a construit un imperiu din afacerile de înfrumuseţare, dar a fost cunoscută şi pentru eforturile sale filantropice şi de justiţie socială, inclusiv pentru contribuţiile sale la mişcarea anti-linşaj. O poveste demnă de o femeie puternică, pe care stră-stră-strănepoata ei, A'Lelia Bundles, speră ca generaţiile mai tinere să o cunoască prin intermediul noii păpuşi.

"Înseamnă foarte mult faptul că atunci când un copil se uită la o păpuşă, să fie una care să semene cu el/ea", a spus Bundles. "Şi nu înseamnă că micuţii de culoare ar trebui să aibă doar păpuşi de culoare şi copiii albi ar trebui să aibă doar păpuşi albe. ... Dar îmi place ideea asta: copiii să poată avea cu adevărat pe cineva care să semene cu ei... pentru ca ei să ştie că fac parte din lumea asta".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prima femeie,
barbie,
papusa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.