Preţul petrolului urcă la maximul a 13 luni pe fondul reducerii livrărilor

Autor: Mediafax Postat la 25 februarie 2021 16 afişări

Preţul petrolului urcă la maximul a 13 luni pe fondul reducerii livrărilor

Preţurile petrolului au crescut joi, pentru a patra sesiune consecutivă, la cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni, susţinute de politicile de relaxare monetară şi de producţia mai mică din Statele Unite, anunţă Reuters.

Petrolul Brent cu livrarea în aprilie a câştigat 19 cenţi, 0,3%, până la 67,23 dolari pe baril, în timp ce referinţa americană West Texas a ajuns la 63,30 dolari pe baril, în creştere cu 8 cenţi, sau 0,1%.

Ambele contracte au atins cel mai mare nivel din ianuarie 2020, la începutul sesiunii, cu Brent la 67,44 dolari şi WTI la 63,67 dolari.

Asigurările oferite d eFED că ratele dobânzilor vor rămâne scăzute pentru o vreme au stimulat apetitul pentru risc al investitorilor.

Vremea rece din Texas a provocat redus producţia de petrol de ţiţei cu peste 10%, sau 1 milion de barili pe zi (bpd) săptămâna trecută, a anunţat Energy Information Administration.

Aprovizionarea cu combustibil a celui mai mare consumator de petrol din lume s-ar putea, de asemenea, să se înrăutăţească, întrucât intrările sale de petrol pentru rafinărie au scăzut la cel mai redus nivel din septembrie 2008.

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi aliaţii acestora, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC +, urmează să se întâlnească pe 4 martie.

Grupul va discuta o reducere modestă a livrărilor de petrol din aprilie, având în vedere redresarea preţurilor, au spus surse OPEC +, deşi unii sugerează menţinerea constantă pentru moment, având în vedere riscurile legate de evoluţia pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
pret,
livrari,
fond,
maxim,
pretul petrolului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.