Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimilor patru ani

Postat la 25 septembrie 2018 88 afişări

Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimilor patru ani, pe fondul sancţiunilor americane împotriva Iranului, a căror intrare în vigoare se apropie, precum şi din cauza reţinerilor OPEC şi a Rusiei de a majora producţia, informează Reuters.

Preţul petrolului a atins marţi maximul ultimilor patru ani

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut la 81,69 dolari/baril, nivel care nu a mai fost atins din noiembrie 2014, iar preţul US West Texas Intermediate a crescut cu 0,3%, la 72,28 dolari barilul.

Sancţiunile americane împotriva Iranului vor fi aplicate începând cu 4 noiembrie. Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Rusia şi Iran au anunţat că vor să dezvolte mecanisme de plată pentru a continua tranzacţiile, în pofida sancţiunilor Statelor Unite. Analiştii anticipează o scădere a ofertei de petrol de 1 – 1,5 milioane barili/zi în urma acţiunilor Statelor Unite.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maxim,
pretul petrolului,
sanctiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.