Preţul aurului a scăzut la cel mai redus nivel din ultima lună

Postat la 24 martie 2014 71 afişări

Preţul aurului a scăzut luni la cel mai redus nivel din ultima lună, în perspectiva majorării dobânzilor în SUA, anul viitor, care reduce atractivitatea metalului preţios, pentru constituirea de rezerve, relatează Bloomberg.

Preţul aurului a scăzut la cel mai redus nivel din ultima lună

 Preşedintele Rezervei Federale (Fed) americane, Janet Yellen, a declarat săptămâna trecută că instituţia ar putea începe majorarea dobânzilor la şase luni după încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni, spre sfârşitul acestui an.

"Investitorii nu vor aur pe o piaţă cu dobânzi în creştere. Îngrijorările legate de Crimeea se menţin, dar nu a avut loc o escaladare a violenţelor, care să determine revenirea la plasamente sigure", a declarat David Meger, director la Vision Financial Markets în Chicago.

Cotaţia aurului cu livrare în luna iunie este în scădere cu 1,4%, la 1.317,8 dolari uncia, la bursa Comex din New York. Pe parcursul tranzacţiilor, preţul a atins 1.314,6 dolari uncia, cel mai redus nivel după data de 20 februarie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pretul-aurului-a-scazut-la-cel-mai-redus-nivel-din-ultima-luna-12323283
12323283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.