Presedintele Obama a glumit cu astronautii de pe Atlantis: "Eu sunasem sa cer o pizza" (VIDEO)

Postat la 16 iulie 2011 42 afişări

Presedintele american Barack Obama le-a telefonat astronautilor de pe naveta Atlantis, ca sa le multumeasca pentru tot ce-au realizat pentru SUA, avand in vedere ca aceasta este ultima misiune a navetei.

"Sunt presedintele Obama. Cu cine stau de vorba?", a inceput presedintele, apoi, dupa ce capitanul Chris Ferguson s-a prezentat, a continuat cu o gluma: "Eu sunasem sa cer o pizza, nu stiam ca am ajuns in spatiu".

Liderul de la Casa Alba le-a multumit apoi tuturor oamenilor de la NASA si le-a spus ca e mandru de ei. "Voi ati facut ca tara noastra sa fie in fruntea tuturor in era spatiala si continuati sa fiti o inspiratie pentru toti", a spus Obama.

Naveta Atlantis, care a adus cateva tone de provizii si alimente la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) si va lua de aici alte cateva tone de deseuri, se va intoarce pe Pamant joia viitoare, urmand sa se alature celorlalte vehicule iesite din uz din flota NASA, transmite BBC.

Membrii echipajului au vorbit cu presedintele despre intentia NASA de a lansa transporturi spatiale comerciale, operate de companii private. Primul "taxi spatial" de acest fel ar putea fi lansat in interval de trei sau patru ani.

"Speram sa-i vedem pe unii dintre partenerii nostri comerciali sosind aici cat de curand", a declarat capitanul Chris Ferguson. Echipajul a lasat pe statia spatiala un steag special purtat de Atlantis la primul sau zbor, in 1981, urmand ca primul "taxi spatial" care va sosi pe ISS sa revendice steagul ca premiu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-obama-a-glumit-cu-astronautii-de-pe-atlantis-eu-sunasem-sa-cer-o-pizza-video-8501053
8501053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.