Preşedintele Klaus Iohannis: cred că este nevoie de o îmbunătăţire a Constituţiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 mai 2022 82 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că, în opinia sa, este nevoie de o îmbunătăţire a Constituţiei. Totuşi, şeful statului a arătat că discuţiile trebuie să fie purtate de profesionişti deoarece ar putea provoca interpretări şi scenarii.

Preşedintele Klaus Iohannis: cred că este nevoie de o îmbunătăţire a Constituţiei

„Cred că după atâţia ani este nevoie de o îmbunătăţire a Constitutiei, de o modernizare a Constituţiei. Nu doresc să cădeţi în capcana discuţiilor de dragul discuţiilor. Este foarte importantă... dar în acelaşi timp este extrem de atractivă pentru tot felul de scenarii şi pentru tot felul de interpretări”, a declarat Klaus Iohannis.

În viziunea şefului statului, printre prevederile constituţionale care ar putea fi modernizate se numără cele referitoare la alegerile anticipate, la moţiunea de cenzură şi la perioadele de asigurare a interimatului pe funcţia de ministru. De asemenea, România ar putea să decidă dacă vrea să fie republică parlamentară sau prezidenţială.

„De principiu, da, sunt de părere că în Constituţie e nevoie de anumite schimbari”, a precizat Klaus Iohannis.

Declaraţiile au fost făcute joi, la finalul vizitei la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
constituţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.